Menopauzecafé

Door Nance van der Ruit

Door mijn Menopauzecafeetje komen er mooie mensen op mijn pad. Eén van die mensen is Lejla van a HEALTHY body, die mij een poosje geleden benaderde en een ontzettend leuk telefoongesprek volgde. Ze vertelde mij over haar producten en mijn interesse was uiteraard gewekt, omdat ze mooi aan zouden sluiten bij de volgende bijeenkomst in 2019. We besloten dat ze 27 november aanwezig zou zijn en ik zou de avond afsluiten met het aankondigen van het onderwerp wat we de volgende bijeenkomst(en) gaan behandelen. Namelijk vaginale atrofie, wat mijns inziens bij de top 3 van klachten hoort waar enorme problemen uit voort (kunnen) komen en het grootste taboe op rust…helaas. 

MENOPAUZECAFÉ

a healthy body_cydonia_menopauzecafe_nancy van der ruit_2
Nancy van der Ruit. Foto: AD.nl

Door Nance van der Ruit

8 december 2018

Door mijn Menopauzecafeetje komen er mooie mensen op mijn pad.
Eén van die mensen is Lejla van a HEALTHY body, die mij een poosje geleden benaderde en een ontzettend leuk telefoongesprek volgde. Ze vertelde mij over haar producten en mijn interesse was uiteraard gewekt, omdat ze mooi aan zouden sluiten bij de volgende bijeenkomst in 2019. 
We besloten dat ze 27 november aanwezig zou zijn en ik zou de avond afsluiten met het aankondigen van het onderwerp wat we de volgende bijeenkomst(en) gaan behandelen. Namelijk vaginale atrofie, wat mijns inziens bij de top 3 van klachten hoort waar enorme problemen uit voort (kunnen) komen en het grootste taboe op rust…helaas. 
 
Laat ik nu totaal geen gêne hebben en alles willen weten en proberen, wat betreft de overgang. Ideeën werden uitgewisseld en Lejla beloofde mij een sample van één van haar producten op te sturen, want ik wil natuurlijk eerst zelf iets uitproberen voordat ik er een oordeel over vel. Alles voor de overgang, de hot flashers…en de punani´s! Het werd Vijf plantenextracten van Cydonia. Hormoonvrije vaginale zetpillen, 100% natuurlijk, die prima samen gaan met de vele klachten die bij vaginale atrofie komen kijken. Je brengt de zetpil, net als bij soortgelijke producten, voor het slapengaan in en doet dit gedurende 10 dagen. Daarna kun je het preventief blijven gebruiken door om de 3 dagen een pil te zetten.
 
Ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was! Heerlijk verzachtend en hydraterend. De geur moest ik even aan wennen want het zijn toch plantenextracten en dat ruik je. In de ochtend even lekker douchen, de geur is verdwenen en het heerlijke zachte gevoel blijft. De vochtafgifte is ook minder aanwezig bij dit product, wat ik als zeer prettig ervaar.
Ik heb een ander product geprobeerd wat, direct na het plaatsen van de pil, zoveel vocht produceerde dat het eigenlijk ‘to much’ was…een beetje druipgrot kaliber ;). Dus een maandverbandje of inlegkruisje is aanbevolen na het inbrengen.

a healthy body_cydonia_menopauzecafe_1
Lejla Barakovic (a HEALTHY body) en Katja Kortenbroek (Gentle Day)
 
Lejla is samen met Katja van Gentle Day Nederland (het tweede mooie mens wat op mijn pad gekomen is, met producten zoals maandverband, tampons en inlegkruisjes van 100% biologisch katoen, zonder chemicaliën en andere schadelijke stoffen) aanwezig geweest bij het Menopauzecafé en hebben samples uitgedeeld van hun producten. De dames stonden in de rij! Ik ook, by the way, want ik was erg nieuwsgierig naar de producten van beide dames. Lejla had deze keer Vaginor Plus voor mij meegenomen om uit te proberen, een verzorgend ‘onderhoudskuurtje.’ De vaginale zetpillen zijn bedoeld voor ondersteuning van de verzorging van de vagina op basis van Tea Tree olie.

Ook bij dit product was ik weer aangenaam verrast, het was heerlijk verzachtend! Qua geur moest ik toch ook weer even wennen. Tea Tree olie is een aparte, aanwezige mentholachtige geur, waar je niet omheen kunt. Ook in dit geval is het na een verkwikkende douche gewoon weer verdwenen en het verzorgende en vooral verfrissende gevoel blijft! 
Het was voor mij ook een goed moment om de inlegkruisjes van Gentle Day te proberen en wat een ontzettend fijne inlegkruisjes zijn dat, zeg. Ik voel nu het verschil van de andere (synthetische) merken en ik ben na het gebruik ervan direct om.
 
Zoals jullie wel gemerkt hebben ben ik enthousiast en wanneer ik achter een product sta breng ik dit ook graag aan de ‘vrouw,’ dus vandaar dit blog. Vooral de hot flashers met atrofie en/of vaginale droogheid zullen gebaat zijn bij deze producten. You go, girls. 
Liefs en een zweterige groet!

Over de blogger

Nancy van der Ruit is de schrijfster van de verhalenbundel ‘De Overgang, meer dan een Hot Flash!’. Met haar boek wil ze het taboe rondom de overgang doorbreken en het onderwerp bespreekbaar maken onder vrouwen én mannen. Sinds kort organiseert Nancy Menopauzecafé’s.